Global Buy Nothing Day

Adbusters i Canada organiserer den globale Buy Norhing Day. Klik her og læs mere...By Nothing Day
v/ Aktive Forbrugere
Rosenørns Alle 41
1970 Frederiksberg C
Tel. 35372030
daf@aktiveforbrugere.dk

Buy Nothing Day - 27. November 2010

Har du overvejet hvorfor du forbruger som du gør? Overvejet konsekvenserne af dit forbrug? Køber du fødevarer produceret med miljøskadelig sprøjtegifte? Produkter som indeholder farlige kemikalier? Tøj som er produceret af underbetalte arbejde i den tredje verden? Ting som du ikke har brug for?

Den globale Buy Nothing Day er en mulighed for at tage en dag fri fra dine indkøb og overveje hvordan dit forbrug kan blive bedre og mere bæredygtigt.

Buy Nothing Day Film

Producet for Aktive Forbruger af Bolette Frydendahl, Charlotte B. Edmond, Gry Soerensen, Kristian Pinholt and Christian Goldbach.

Klik her for at se filmen i større format på YouTube.

Buy Nothing Day markeres hvert år med events, aktioner og forbrugerboykot i mere end 60 lande i hele verden.  Den grønne forbrugerorganisation Aktive Forbrugere arrangerer Buy Nothing Day i Danmark. Den globale Buy Nothing Day koordineres af Den Canadiske organisation Adbusters.Aktive Forbrugere markerede Buy Nothing Day 2006 den 25. november med en event foran ’Frederiksberg Centret’ i København. Aktivister fra Aktive Forbrugere beslaglagde indkøbsvogne og uddelte løbesedler.


Interview: Elvis Lever
Forfatteren Kalle Lasn er manden bag den Canadiske organisation Adbusters, som med bl.a. 'Buy Nothing Day' og 'TV Turnoff Week' i de senere år har sat konsekvenserne af den vestlige verdens forbrug til debat. Klik her for at læse mere


Bæredygtigt forbrug
Med økologiske fødevarer, miljømærkede varer og Max Havelaar produkter har forbrugerne for første gang fået reel mulighed for at vælge varer som er markant mere bæredygtige end konventionelle varer. Ved at vælge disse varer er forbrugerne direkte med til at påvirke vareproduktionen i en mere positiv og bæredygtig retning. Succesen for især de økologiske varer viser at rigtigt mange forbrugere allerede nu er parate til at træffe et mere bæredygtigt valg i butikkerne, selv om de skal betale en merpris. Hvis endnu flere forbrugere begynder at vælge mere bæredygtigt, vil det for alvor få en positiv indvirkning på de miljømæssige og sociale problemer verden står over for. Klik her for at læse mere

 Gør noget!
Vær med til at udbrede kendskabet Buy Nothing Day. Klik her for at downloade løbeseddel og mini-plakat. 

Buy Nothing Day 2005

Danmarks Aktive Forbrugere markerede Buy Nothing Day den 26. november 2005, med en event foran indkøbetemplet Field's i København.
Buy Nothing Day-julemanden uddelte tomme pakker og opfordrede de handlende til at droppe deres indkøb.

I Arkivet findes links til udvalgte Buy Nothing Day aktiviteter og events fra de seneste år.


Buy Nothing Day links

USA/Canada

Storbritannien

Holland

Sverige